Vedlikehold

Forside

Tilrettelagt vedlikeholdsplan

Vi i Safeplay er opptatt av at dere skal få så mye glede og aktivitet som mulig ut av lekeplassen eller idrettsanlegget deres.

Derfor tilbyr vi en tilrettelagt vedlikeholdsplan for ditt anlegg. Våre spesialmaskiner og miljøvennlige rengjøringsmidler er utviklet for dette formålet.

Vårt fokus er på de anleggene som oftest blir glemt.

Med en vedlikeholdsavtale fra Safeplay får dere ikke bare et anlegg som blir tatt vare på av de beste fagfolkene. Dere får også et anlegg som bevarer utseende, egenskapene og miljøet. Legger du til forlenget levetid og utvidede garanti mener vi dette er noe alle burde vurdere.

Vårt fokusområde er på de anleggene som oftest blir glemt. Dette gjelder nærmiljøanlegg som ballbinger, fotball-løkker eller tennisbaner. Og det gjelder også lekeplasser hvor både lekeapparater og ikke minst gummidekket trenger vedlikehold og ettersyn.

Nærmiljøanlegg

Når et idretslag eller en kommune går til anskaffelse av en stor kunstgressbane leveres det gjerne med børste-slodd som klubben er kommunens driftsavdeling skal benytte. Dette er en jobb som utføres en gang i uka og som vi har inntrykk av at både idrettslag og driftsavdelinger er flinke til.

Når en velforening eller FAU klarer å få samlet nok midler til å anlegge en ballbinge eller fotball-løkke blir det ofte ikke fokusert på vedlikeholdet som følger med. Det blir gjerne ustedt et vedlikeholdsdokument som følger anlegget, men instruksjonene blir i liten grad fulgt. Dette har vi som leverandør heller ikke frontet noe særlig da innkjøp av maskiner og fordeling av hvem som skal utføre arbeidene ofte vil bli for utfordrende. Vi mener da heller ikke at en liten kunstgressløkke eller tennisbane i nærområdet skal holde samme vedlikeholds-intervall som en fullverdig fotballbane.

Det vi tilbyr er et årlig ettersyn av banen. Vi sjekker om det er noen skjøter som begynner å løsne. Vi ser etter om det mye stein og grus på banen som sliter unødvendig på kunstgressfiberen. Kanskje har det dannet seg mose og alger som både gjør banen unødvendig hard og forverrer dreneringskapasiteten.

En kunstgressløkke, litt avhengig av størrelse koster fort mellom 100.000-200.000 å anskaffe og har en normal holdbarhet fra 5-8år. Dersom dere ved å bruke en liten sum i året vil utvide levetiden med noen år tjener dere dette raskt inn. Vi sørger også for at det er rett mengde innfyll og derfor bedrede spillegenskaper. Og sist, men ikke minst er det en stor fordel for miljøet om vi klarer å ta vare på anleggene noen år ekstra slik at en utskifting kan utsettes.

Lekeplasser

Mange tenker at en lekeplass ikke trenger noen form for vedlikehold. Faktisk er det slik at de fleste leverandører av lekeapparater i stål anbefaler, spesielt i kystnære områder, at lekeapparatene spyles månedlig. Dette gjøres for å utsette/hindre rust på apparatene. For de av oss som har bil vet vi hvor godt det føles å få spylt bort veisaltet fra bilen ved jevne mellomrom.

Barn har også en forkjærlighet for å dra sand fra sandkassen og bort til lekeapparatene. Sanden vil være med å slite på apparatet før den til sist ender opp, gjerne på et gummiunderlag, og øker til mer slitasje på dette og tetting av dreneringsåpningene.

Sand holder på fukt og er med å bidra ekstra til dannelse av mose, alger og sopp på underlaget. Dette medfører at underlaget blir både glatt og skittent. Med rett vask får en fargene og utseende tilbake. I tillegg virker kombinasjonen av vår såpe og varmt vann desinfiserende.

Vår kraftige høytrykksvasker, sammen med vår spesialutviklede såpe, er den rette kombinasjonen for å sørge for at gummidekket ikke mister de fantastiske egenskapene det har. Over tid vil et gummidekke miste dreneringsevnen og i enkelte tilfeller vil det også kunne miste litt av støtdempingen. Dette har vi fått utført tester på. Dersom sand og grus blir liggende på gummidekket vil dette fungere som et sandpapir og være med å slite unødvendig på dekket. Små partikler kan løsne og ende ut i naturen hvor de ikke hører hjemme.

Før og etter

Se før og etter vi vasket denne barnehagen.

Ta kontakt

Safeplay leverer alt du trenger til å skape en arena for sport, lek eller eventyr – både utendørs og innendørs. Vi tilbyr også løsninger for utemiljø til både hjem, bedrift og offentlig sektor. Etter nærmere 20 år med erfaring i bransjen har vi knyttet til oss produsenter som er anerkjent for kvalitet og holdbare produkter.

Terje Hausken

Startet Safeplay i 2007. Han liker utfordringer og designer gjerne et anlegg basert på dine ønsker.
Ta kontakt for god hjelp.

terje@safeplay.no
+47 911 64 969

Send oss en melding!

Tusen takk! Din melding er mottatt!
Oisann! Noe gikk galt. Prøv igjen.